פרי או ירק הוא בדרך כלל דבר שצריך לספור כחלק מהתפריט היומי שלנו. אך איך עושים את זה? ואילו ירקות ניתן לאכול באופן חופשי? ב'פינת המיתוס', הסבירה ד"ר מאיה רוזמן את הדברים.
"לפי מה קובעים מה ירקות חופשי ומה פירות שסופרים?", אמרה תחילה. "באבטיח 33 קלוריות במאה גרם, בגזר 40 קלוריות ל־100 גרם. אז למה גזר ירקות זה חופשי ואבטיח סופרים כמנת פרי? אם אתם לא ממש בטוחים שיודעים את התשובה, המשיכו לקרוא. אבטיח מכיל כ־7-8% סוכר, וזה האחוז הכי נמוך מכל הפירות, יחד עם מלון ותותים. וגם כמות הקלוריות הנמוכה ביותר, לכן אפשר לאכול יותר מהם כמנת פרי. למרות שכמות הסוכר בגזר ואפילו בפלפלים דומה לפירות הנ"ל, הם "ירקות חופשי" שאפשר לאכול כמה שרוצים בלי לספור. האם זו טעות? לא ממש. ההבדל בין סוכר שיש בגזר/פלפל לבין אבטיח הוא בכמות שנספגת לגוף ובמהירות הספיגה. בירקות סיבים תזונתיים מסוג שונה, שהם קשים יותר לעיכול, מעכבים ואף מונעים את ספיגת חלק מהסוכרים".
עוד הוסיפה: התוצאה הסופית: פחות סוכר נספג מגזר (טרי)/פלפל בהשוואה לפירות. הפירות ברובם רכים ועיכולם מהיר, הירקות קשיחים וקשים יותר לעיכול, שוהים יותר זמן בקיבה שמנסה "ללוש" אותו, וזה תורם לשובע ארוך יותר בצורה משמעותית. אני ממליצה לאכול ירקות כמה שיותר וכמה שרק רוצים, ללא הגבלה. כן, כולל גזר חופשי. גם אני אוכלת מעל 5 גזרים כל יום. טעים לי ובריא. אף אחד לא משמין מירקות, וכמובן שעדיף להכביר בירקות גם לשובע וגם בריאותית, אבל להגיד 0 קלוריות זו טעות".