בשנים האחרונות עלו לכותרות לא מעט דיאטות וסגנונות תזונה. אחד מהם הוא דיאטת אטקינס, שבעבר קושרה גם לאלמנטים בריאותיים שליליים, בעיקר סביב מינון הביצים בתפריט. במסגרת פינת המיתוס, התייחסה ד"ר מאיה רוזמן לסוגיה.
"הדיאטה הראשונה שזכתה לפרסום עולמי הייתה דיאטת אטקינס, שמאפשרת לצרוך כמה חלבונים שרוצים, גם עם אחוזי שומן גבוהים, ומביאה לירידה מהירה במשקל", פתחה. "אז רגע שנבדוק מה הדיאטה הזו. רוצים לדעת מי הוא בכלל האיש הזה? ד"ר רוברט אטקינס היה קרדיולוג אמריקאי שפיתח בשנות ה־70 את השיטה שלו, "דיאטת אטקינס", תכנית תזונה דלה מאוד בפחמימות, שנועדה להפחית במשקל ולשפר מדדים של בדיקות דם. הוא הגיע לגישה הזו בעקבות התנסות אישית בהורדת משקל, ובהמשך פרסם את רעיונותיו בספר שהפך לרב מכר. לפי אטקינס, הפחתה דרסטית של פחמימות גורמת לגוף לעבור למצב של שריפת שומנים (קטוזיס), מה שמוביל לירידה מהירה במשקל. לאחר מותו, נפוצו שמועות שהוא מת מהשפעות הדיאטה שלו, אך בפועל, הוא החליק על קרח, נחבל קשות בראשו ונפטר מסיבוכים שנבעו מהפציעה. הטענה שמתווה התזונה שלו גרם למותו היא מיתוס, ולא רק זה, עם השנים הוכח שהוא צדק בחלק גדול מאוד מהתיאוריה שלו".
בהמשך הבהירה: "הגורמים העיקריים למחלות הם לא ביצים ובשר אדום או גבינות צהובות, אלא סוכר לבן, קמח לבן, מרגרינה ושומן טראנס, ובאופן כללי מאכלים מתועשים. בעבר שיטה זו נחשבה לא בריאה, אך בשנים האחרונות חל מהפך: מחקר שפורסם ב־'New England Journal of Medicine' מצא כי דיאטות דלות פחמימות עשירות חלבון הביאו לירידה במשקל יעילה יותר בהשוואה לדיאטות דלות שומן, ואף שיפרו את רמות הסוכר והכולסטרול בדם. היום, יש כבר שורת מחקרים שמראים שבקרב אנשים בריאים, תזונה דלת פחמימות עשויה דווקא להפחית את הסיכון למחלות לב, סוכרת מסוג 2 ואפילו סוגי סרטן מסוימים".