פירות הדר נחשבים כחלק משמעותי בתזונה בריאה, ועשירים בערכים תזונתיים ובויטמין C. מדוע חשוב לקנח בפרי הדר, ולמה חשוב לצרוך אותו? בפינת 'חקלאי השבוע', הסבירה ד"ר מאיה רוזמן את הדברים.
ד"ר רוזמן פתחה על הערכים התזונתיים: "פירות הדר הם הפירות הכי עשירים בויטמין C, כל כך עשירים בויטמין הזה שפרי אחד מכיל לפחות פי 2 ויטמין C ממה שצריך ליום. נגיד אם אתם עושים כוס מיץ תפוזים משני תפוזים, יש לכם פי 4 ויטמין C ממה שצריך ליום וזה מהמם", עוד ציינה: "זה נפלא כי זה מגיע בדיוק בתקופה שאנחנו צריכים לחזק את מערכת החיסון שלנו. הויטמין דרוש להמון דברים חשובים כמו מניעת קמטים, וגם חיזוק מערכת החיסון באופן כללי".
החקלאי יונתן גור, שעוסק בגידול הדרים, על הרחבת אזורי גידול ההדרים: "היה מקובל להגיד שהדרים גדלים בין גדרה לחדרה, אבל זה התרחב דרומה ויש שם אזורים נהדרים", בהמשך דיבר על ההבשלה: "בדרך כלל שבועיים או שלושה זה הזמן הכי טוב לאכול אותם, כי אחר כך משתנה הטעם והפרי נהיה רך יותר. ככל שהוא טרי יותר זה משפיע על הטעם ואולי הערכים התזונתיים".
עוד ציין: "יש זנים שנקטפים ירוקים, ולמרות זה עדיין מספיק בשלים. במקרים אחרים הם עוברים תהליך כימי, שמשנה את הצבע לצהוב וזו כנראה דרישה של השיווק. זה משפיע קצת על העסיסיות, אבל בעיקר למראה החיצוני. יש זנים שיודעים לשרוד על העץ גם עד ראשית הקיץ-סוף האביב. וגם בבתי קירור, עם קירור נכון ויודעים לעשות את זה לא רע בכלל, אפשר למשוך אותם גם לתוך הקיץ".