זמן לבורקס

בינינו, שישי הוא לא אותו הדבר בלי בורקס • ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון לבורקס גבינה ותרד שלא תוכלו להשאיר על השיש • מתכון לשבת


עוד סוף שבוע לפנינו, וזה בדיוק הזמן למתכון שיפתח לנו את הסופ"ש בכיף. בסיום התוכנית, חלקה עמנו ד"ר מאיה רוזמן מתכון לבורקס גבינה ותרד שלא תוכלו להפסיק לאכול. 

מרכיבים:

  • כוס דחוסה עלי תרד קצוצים
  • חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
  • רבע כוס גבינת מוצרלה
  • רבע כוס גבינה בולגרית מפוררת
  • ביצה
  • מלח ופלפל
  • אבקת שום
  • 8 דפי אורז קטנים בגודל 16 (או אחד בינוני של 22)
  • חצי כוס חלב סויה
  • כפית סילאן

אופן ההכנה:

  • מטגנים את התרד במחבת עם מעט שמן זית עד לצמצום 
  • מעבירים לקערה
  • מוסיפים את כל מרכיבי המלית ומערבבים עד לאיחוד
  • מערבבים בקערה את חלב הסויה עם הסילאן 
  • טובלים דף אורז בבלילה לכמה שניות, מוציאים ומניחים על משטח עבודה
  • טובלים את הדף השני ומניחים אותו בחפיפה לראשון 
  • מניחים פס עבה מהמלית בקצה דף האורז הראשון
  • מגלגלים לצורה של סיגר, ומחברים את שני הקצוות לצורת עיגול או לב
  • מפזרים מעט שומשום או תבלין בייגל
  • אופים במטגן אוויר חם משומן ב־200 מעלות למשך 20 דקות 

בתיאבון! 

כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
14/11/2025
בורקס גבינה ותרד
בורקס גבינה ותרד  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris