אוהבים שיבולת שועל? בפתח התוכנית הסבירה ד"ר מאיה רוזמן מדוע מדובר בפחמימה הטובה ביותר שתוכלו להוסיף לתפריט היומי שלכם. "פתיתי שיבולת השועל שאנחנו קונים בחבילה, בין אם הם עדינים, דקים, עבים או "קוואקר", כבר עברו תהליך חימום קצר במפעל, לרוב אידוי עדין", פתחה.
עוד הוסיפה: "המשמעות היא שהגרעין מבושל חלקית, ולכן הפתיתים בטוחים לחלוטין לאכילה גם ללא בישול נוסף. אפשר לאכול אותם יבש לגמרי, כמו ביוגורט, בקערת “אוברנייט אוטס”, בשייקים, ואפילו כחטיף פריך לאחר ערבוב קל עם דבש או חמאת בוטנים, קקאו וסילאן. חשוב להדגיש שהבישול כן משנה מעט את האופן שבו הגוף מפרק את העמילן: הוא מרכך את הסיבים ומאפשר עיכול קל ומהיר יותר אצל חלק מהאנשים, אבל אין בזה יתרון תזונתי משמעותי. מבחינת ערכים - אותם סיבים, אותם ויטמינים, ואותו בטא-גלוקן מיטיב ללב. למשל, 'מחקר שפורסם ב־Journal of Nutrition' מצא שצריכת הבטא-גלוקן משיבולת שועל בין אם מבושלת ובין אם לא תורמת להפחתת LDL, שיפור תחושת שובע והאטת עליית הסוכר בדם. כלומר, היתרונות הבריאותיים נשמרים גם כשהפתיתים לא מבושלים".
בהמשך שיתפה מתכון לכדורי אנרגיה בוטנים ושיבולת שועל שכדאי לכם להכין.