יוגורט הוא אופציה נהדרת לנשנוש ערב, אך באיזה סוג לבחור? בפינת 'מנשנשים סדרתיים', הסבירה ד"ר מאיה רוזמן את ההבדל בין סוגי היוגורטים השונים המוצעים בשוק.
"יוגורט נחשב לאחד ממוצרי החלב הבריאים ביותר, אבל מול המבחר העצום על המדפים קל מאוד להתבלבל. לא כל יוגורט באמת בריא באותה מידה, ולא כל אחד מתאים לכל אחד", פתחה. "אז איך בוחרים נכון? הנה כמה נקודות חשובות שעוזרות לעשות סדר: חלבון - מכיל חלבון איכותי מאוד. יש יוגורטים עם פחות חלבון, ולעומתם יוגורטים "פרו" שיכולים להכיל כמות גבוהה ומשמעותית. כדאי להציץ בטבלת הערכים. לא כל יוגורט הוא מקור טוב לסידן. יש הבדלים גדולים בין המוצרים, וחלקם מספקים הרבה פחות ממה שמצפים. מי שסומכים על יוגורט כמקור סידן, במיוחד בגיל המעבר, צריכים לבדוק כמה סידן יש ל־100 גרם. יוגורט נחשב קל יותר לעיכול כי החיידקים מפרקים חלק מהלקטוז. מה שפחות ידוע הוא שהתהליך הזה נמשך גם במקרר, ולכן יוגורט שקרוב לתאריך התפוגה עשוי להיות קל יותר לעיכול מיוגורט טרי מאוד".
עוד אמרה: "אחוז השומן משפיע על הטעם והשובע, אבל לא מעיד על "טבעיות" או עיבוד. יוגורט 0%, 3% או 7% - כולם מיוצרים מאותו חלב, וההבדל הוא רק בכמות השומן. אין חובה לבחור יוגורט שמן, וגם לא סיבה לפחד משומן נמוך - זו התאמה אישית. יוגורט עיזים נחשב לעיתים קל יותר לעיכול, אבל תכולת הלקטוז בו דומה לזו של יוגורט פרה. לכן הוא לא פתרון למי שרגישים ללקטוז, אך כן עשוי להתאים למי שמרגישים אי־נוחות כללית ממוצרי חלב פרה. יוגורטי "פרו" - כאן מדובר לרוב בחלבון איכותי ובכמות שאפשר באמת לספור. יתרון למי שרוצים נשנוש משביע, שומרים על מסת שריר או נמצאים בתהליך ירידה במשקל. יוגורטי "דיאט" - הבעיה היא לא אחוז השומן, וגם לא העיבוד.נהבעיה מתחילה כשיש הרבה ממתיקים ותוספים. יש יוגורטי דיאט פשוטים וטובים - צריך רק לקרוא את רשימת הרכיבים. יוגורטים טבעוניים יכולים להתאים למי שנמנעים מחלב, אבל לרוב מכילים פחות חלבון ולעיתים יותר סוכר או רכיבים מעובדים. לא תמיד הם תחליף תזונתי מלא ליוגורט חלבי".
בסיום, שוחחה ד"ר מאיה רוזמן עם מיכל קדוש ('103fm'), ושמעה מול אילו סדרות כדאי לנשנש את היוגורט שלנו.