פחמימות טובות מול פחמימות רעות - מהם ההבדלים? ד"ר אולגה רז מסבירה

אולגה מספרת על הרצאתה בכנס השנתי של התזונאים שהתמקד הפעם בנושא הפחמימות - האזינו


לאחרונה התקיים כנס שנתי של תזונאים ורופאים הנקרא 'איחוד כוחות' כשהנושא העיקרי שלו הוא פחמימות. אין דבר כזה 'בלי פחמימות בכלל'. נכון שלפחמימות יש מבנה מסוים אבל בתוך קבוצת אבות המזון יש סוגים שונים של פחמימות - רעות וטובות.

פחמימות 'רעות' כוללות סוכר לבן, חום, סוכר של ענבים, גלוקוז וסוכרים אחרים. אם אוכלים מעט מהן זה בסדר אבל הפחמימות הופכות להיות 'רעות' כשצורכים כמות רבה מידי ואז הן פוגעות בבריאות, גורמות להשמנה, לסוכרת, לעליה ברמת הטריגליצרידים ולאיבוד ויטמינים ומינרלים החיוניים לגוף. פחמימות 'טובות' הן פחמימות שהחיים שלנו מתבססים עליהן, מכילות סיבים או עשויות מעמילן עמיד כמו אורז בסמטי וקמח דורום (ממנו מכינים פסטות).

דיאטת הלחם שלי מבוססת על פחמימות 'טובות' בעלות מדד גליקמי נמוך המעלות את הסוכר באופן מועט יחסית, כמו גריסים, קטניות, אורז בסמטי וקמח מלא. הדיאטה הזו מבוססת על פחמימות מורכבות וטובות וכוללת מוצרי בשר רזים, דגים, ירקות ומכילה את הדברים שאנחנו אוהבים אבל בדרך כלל פוחדים לאכול בדיאטות. ממחקר שעשינו על סוג הדיאטה הזו התקבלו נתונים של ירידה בסוכר, אינסולין, כולסטרול וירידה ברמת הטריגליצרידים.

16/05/2014

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris