ד"ר מאיה רוזמן

פינת המיתוסים

האם שניצל צמחי מהווה תחליף לחלבון?


שניצל צמחי הוא לא תחליף ראוי לבשר

"קוראים להם 'שניצלים צמחיים' או 'תחליפי בשר' ואנחנו מצפים שהערך התזונתי שלהם יהיו כמו של בשר. אז חלק מהשניצלים האלה נראים כמו שניצל אבל הערך התזונתי שלהם שונה לחלוטין ולא כדאי להתבסס עליהם מבחינה בריאותית כי זה עלול לגרום לחסרים. לשם ההשוואה, במנה של עוף או דג יש 20-25 גרם חלבון ב-100 גרם. בשניצלים הצמחיים יש חלק שמכילים 15 גרם חלבון ב-100 גרם, וברוב יש 6-7 גרם חלבון ל-100 גרם. וזה מעט מדי ולא מספיק. לא רק כמות החלבון חשובה אלא גם האיכות. בשניצלים הצמחיים החלבון הוא חלבון סויה וחלבון חיטה. חלבון סויה הוא יחסית בסדר, אבל באופן כללי הערך התזונתי של החלבון הזה נמוך יותר בהשוואה לחלבון מהחי. בשר מכיל גם ברזל וויטמין בי-12, שנמצאים רק בשניצלים הצמחיים שמועשרים בויטמינים ומינראליים, ויש כאלה שלא מועשרים".

"אז מי שלא בודק עלול לאכול משהו שנראה כמו שניצל והוא בעצם פחמימה ואין בו שום דבר, וזה עלול לגרום לאנמיה, לעייפות, לחולשה ולנשירת שיער. איזה פחות עדיפים? תמיד אלה שמכילים פירורי לחם, כי יש בהם עוד יותר פחמימות. הכי פחות מתאימים כתחליף למנת החלבון אלה כל השניצלים שיש בהם ירקות. שניצל תירס, שניצל ברוקולי, שניצל תרד. למשל, שניצל תירס עשוי בעיקר מתירס, חיטה ופירורי לחם. כל אלה הם פחמימות ולא מהווים תחליף ראוי למנת החלבון של הארוחה".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
10/03/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris