העשור האחרון כלל לא מעט שינויים תפישתיים בכל הנוגע לתזונה בריאה, וד"ר מאיה רוזמן שמחה בעיקר על שינוי המגמה בכל הנוגע לשומן הרווי.
"אחד הדברים המשמעותיים בעשור האחרון הוא היפוך המגמה במחקר המדעי בנוגע לשומן הרווי. אחרי 100 שנים בהן חינכו את כל אוכלוסיות העולם להימנע משומן רווי ובעיקר משומן מן החי כי הוא כביכול גורם למחלות לב, בעשור האחרון פורסמו מאות מחקרים בהם התגלה ההיפך: שומן הוא מקור טוב לאנרגיה לגוף שלנו, וגם לשומן רווי אנחנו זקוקים. לא רק זה, צריכת שומן במקום פחמימות תורמת לשליטה טובה יותר בתיאבון, לירידה במשקל, וגם לאיזון מחלות כמו סוכרת. המחקרים הראשונים שפורסמו בנושא ספגו ביקורת קשה מכל הכיוונים והיה דרוש אומץ כדי לצאת נגד הקונצנזוס ששרר. אני שמחה שהיפוך המגמה הזה קרה".