במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרטים חשובים הקשורים לעולם התזונה שאולי לא ידעתם, והפעם: האם קטניות נחשבות לפחמימה או לחלבון?
הטבעונים מתייחסים לקטניות כאל חלבון, אך בקטניות 60% פחמימות בממוצע. הקטניות (גרגרי חומוס, עדשים בכל הצבעים, שעועית לבנה או אדומה או שחורה, פול, אפונה, תורמוס וכל מה שגדל בתוך תרמיל) מצטיינות בחלבון איכותי מאוד שיכול לשמש את הגוף לבניית השרירים. ברוב הקטניות יש 25% חלבון שכזה.
אבל, יש בהן יותר פחמימות.
בגלל שהאינדקס הגליקמי של הקטניות נמוך מאוד והפחמימות שבהן נספגות לאט אל הדם ולא מקפיצות את רמות האינסולין, הן גם נחשבות למנת פחמימה מומלצת ועדיפה בהרבה על אורז, פסטה, פתיתים או תפוחי אדמה.
במילים אחרות, אפשר להתייחס לקטניות כאל מנת חלבון אם רוצים להחליף את הבשר או הדג, אבל אפשר גם לאכול את הקטניות לצד הבשר והדג במקום האורז או הפסטה ולהרוויח את היתרונות הבריאותיים הרבים של הקטניות: סיבים תזונתיים בכמות גדולה, ברזל בכמות גדולה, סידן, ויטמין B ועוד.