ד"ר מאיה רוזמן

"עלים ירוקים הם במקום הראשון מבחינה בריאותית"

מדוע עלים ירוקים מהווים יתרון כה משמעותי לתפריט התזונה היומיומי? • ד"ר מאיה רוזמן עם כל התשובות


במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: מה הופך את העלים הירוקים לכל כך בריאים וחשובים בתפריט התזונה היומי?

"העלים הירוקים עומדים במקום הראשון מבחינה בריאותית, וחייבים להיות כלולים בתפריט של כל אחד מאיתנו, מדי יום ויום.

בעלים הירוקים כמות הקלוריות הנמוכה ביותר מבין כל המזונות הקיימים: 10-15 קלוריות במאה גרם (מאה גרם יש בקערה גדולה מלאה בעלים). 

העלים הירוקים עשירים מאוד בחומר הנקרא כלורופיל, שמקנה להם את צבעם הירוק ועוזר לחידוש רקמות הגוף.

העלים הירוקים גם עשירים בחומצה פולית - שדרושה לייצור כדוריות הדם שלנו, ומונעת אנמיה שגורמת לעייפות ותשישות; בויטמין K - שדרוש לקרישת הדם; בסיבים תזונתיים - שתורמים לתחושת מלאות, ועוזרים לפעילות תקינה של מערכת העיכול. אכילת עלים ירוקים מדי יום יכולה לפתור את בעיית העצירות, וגם להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס.

רק צריך להיזהר עם הרוטב. כפית אחת של שמן מכילה כמעט 50 קלוריות, וכפית קטנה של מיונז גם 50 קלוריות. אם הרוטב יכיל 4 כפיות – זוהי תוספת של 200 קלוריות (כמו לאכול פיתה שלמה, אבל לא לדעת מכך). במילים אחרות: הסלט כולו יכיל פחות מ-20 קלוריות, והרוטב יוסיף עוד לפחות 200 קלוריות. השמן בסלט העלים דרוש לספיגת ויטמין K, שהוא ויטמין מסיס שומן, אבל לשם כך מספיקה כפית אחת בלבד של שמן, ורצוי שמן איכותי. 

מבין העלים הירוקים כולם חשובים וכולם טובים, אבל בניגוד למיתוסים, קייל הוא לא ירק על - אפילו בחסה יש יותר נוגדי חמצון".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
05/06/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris