ד"ר מאיה רוזמן

נפלאות האבוקדו

כמה קלוריות מסתתרות בפרי האבוקדו? וכיצד צריכת אבוקדו מסייעת לבריאות? • ד"ר מאיה רוזמן עם התשובות


במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: כמה דברים שאולי לא ידעתם על פרי האבוקדו.

"האבוקדו הוא פרי שכמעט שלא מכיל סוכר (0.6% בלבד), אבל מכיל 15% שומן ולכן גם 160 קלוריות במאה גרם. אבוקדו בינוני מכיל מעל 300 קלוריות.

בגלל אחוז השומן הגבוה מתייחסים לאבוקדו כאל תחליף למנות השומן בתפריט. כף אבוקדו מהווה תחליף לכפית שמן או לכף טחינה, ויש בה 50 קלוריות.

האבוקדו עשיר בויטמין B, יש בו גם ויטמין E שדרוש בין השאר לאלסטיות של העור שלנו, יש בו כמות יפה של מגנזיום, אבץ, וגם ברזל שחשוב למניעת אנמיה. האבוקדו גם עשיר בחומצת השומן אומגה 9, חומצה אולאית, שחשובה למניעת דלקות ומחלות לב.

הגואקמולי הוא סלט, ממרח או מטבל שמבוסס על אבוקדו ועגבניות, ומקורו במקסיקו. המטבל נהיה נפוץ בכל העולם, וקיימים לו גיוונים רבים שחלקם כוללים בתוכו גם שום, בצל, כוסברה ואפילו שמנת חמוצה".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
26/06/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


נפלאות האבוקדו
נפלאות האבוקדו  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris