כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון לירקות מוקפצים עם אספרגוס וטופו, מנה שיכולה לשמש כמנת חלבון גם בזמן הדיאטה.
מצרכים:
בצל סגול
2 שיני שום
חצי כפית פלפל אדום חריף
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
פלפל צהוב
פלפל אדום
6 גבעולי אספרגוס
סלסלת פטריות שמפיניון
זוקיני אחד בינוני
כף שמן שומשום
חצי כוס חומץ בלסמי
שליש כוס רוטב סויה דל נתרן
כף סוכר חום או כמה טיפות סוכרלוז נוזלי
300 גרם טופו / חזה עוף
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל והשום ומטגנים בכף שמן שומשום בתוך ווק גדול
מוסיפים את הפלפל צ'ילי הקצוץ ומטגנים עוד 2 דקות
קוצצים את שאר הירקות: הפלפלים לפסים, הפטריות לפרוסות והזוקיני לעיגולים
מוסיפים לווק את הירקות ומקפיצים כמה דקות
מוסיפים את רוטב הסויה, החומץ והסוכרלוז
מוסיפים קוביות של טופו / חזה עוף וממשיכים להקפיץ עוד 2 דקות
חצי מהמנה הגדולה שתקבלו, יכול להוות כמנת חלבון בזמן הדיאטה.