כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון לסלט שעועית שחורה ב-5 צבעים - אדום, צהוב, ירוק, לבן ושחור. הסלט יכול להחליף מנת חלבון בארוחה (אפשר להוסיף עוד ביצה או 2 פרוסות לחם לארוחה דיאטטית).
אופן הכנת השעועית השחורה:
מתפיחים שעועית שחורה למשך כמה שעות.
מבשלים במים עם חצי כפית מלח כ-40 דקות.
מסננים ומצננים - ומוסיפים לסלט.
מרכיבים לסלט (פורסים את כל המרכיבים):
כוס שעועית שחורה
2 בצלים ירוקים
2 גבעולי סלרי
עגבניות שרי אדומות, כתומות וצהובות
3 שיני שום
מרכיבים לרוטב:
מיץ לימון
כמה טיפות סוכרלוז נוזלי
פלפל שחור
חצי כפית אריסה אדומה
בתיאבון!