כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: סלט עדשים, דלעת ופלפל קלוי. שתי כוסות סלט יכולות להוות מנת חלבון טבעונית בכל ארוחה בזמן דיאטה.
אופן ההכנה:
משרים כוס עדשים במים למשך כמה שעות, שוטפים, מכסים במים ומבשלים כ-20 דקות עד שמתרכך.
בינתיים שמים בתבנית התנור קוביות דלעת ופלפל אדום, מרססים בספריי שמן, מפזרים מלח גס ואופים ב-170 מעלות למשך כ-20 דקות.
מצננים את הירקות, מסננים ומצננים את העדשים.
מוסיפים להם כוסברה קצוצה, 3 כפות בצל סגול קצוץ.
לצורך הכנת הרוטב: מלח, מיץ לימון וכף צ'ילי מתוק.