המאזינה ביקשה לדעת מהם החסרונות של טיגון בשמן עמוק, והאם כל הערכים התזונתיים של האוכל נעלמים במהלך הטיגון. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה על הבעיות הרבות בטיגון בשמן עמוק, ועל הסכנות.
ד"ר מאיה רוזמן הסבירה כי "הטיגון העמוק הוא בעצם טיגון מאוד קצר, ביחס לסוגי בישול אחרים. בגלל זה רוב הוויטמינים שנמצאים באותו מזון נשמרים. למשל, בצ'יפס יהיה יותר ויטמינים מאשר בתפוח אדמה אפוי או מבושל. בטיגון כל המינרלים נשמרים בפנים, ובבישול הם עלולים לעבור למי הבישול. זה היתרון היחיד".
מנגד, התריעה: "כאשר מחממים שמן לטמפרטורות גבוהות כל היתרונות של השמן נהרסים, וכשזה נעשה למשך זמן רב לא רק שאין יתרונות אלא שמתחילים להיווצר חומרים שמאוד מזיקים לבריאות, יש הטוענים שאף מסרטנים. האוכל סופג את השמן ולכן הוא גם עלול להזיק לבריאות".
עריכה: עופרי גליכמן