ד"ר מאיה רוזמן

עצובים וזוללים: מה הסיבה לאכילה רגשית?

ד"ר מאיה רוזמן הסבירה מדוע המצב הרגשי שלנו משפיע גם על התיאבון שלנו: "כשאנחנו בסטרס, מופרשים חומרים במוח"


מדוע כאשר אנו בסטרס, לעתים התחושה הרגשית שלנו גורמת לנו לאבד את התיאבון לחלוטין - ולעתים היא גורמת לנו לזלול? ד"ר מאיה רוזמן השיבה לשאלתה של המאזינה, והסבירה: "כשאנחנו בסטרס, מופרשים חומרים במוח. אם הסטרס גדול מופרשים החומרים האלה ברמה מאוד גבוהה והם מדכאים תיאבון, אבל אם קרה משהו שאנחנו לוקחים קצת פחות רע, אותם חומרים מופרשים ברמה נמוכה יותר - ואז הם מגבירים תיאבון".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
18/12/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


עצובים וזוללים
עצובים וזוללים  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris