כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: טורט פשתן וקוקוס, שמכיל לא מעט חלבון ואומגה 3. המתכון הוא ל-12 פרוסות, ובכל פרוסה 85 קלוריות. בכל פרוסה יש 5 גרם חלבון, וקצת יותר מגרם אחד של אומגה 3 (יותר ממה שיש במנה של סלמון, למשל).
רשימת המרכיבים:
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
4 כפות סוכר חום
6 כפות פשתן טחון
6 כפות קוקוס
6 כפות שקדים מולבנים פרוסים
כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד קבלת קצף יציב
מערבבים את החלמונים עם תמצית הוניל ומאחדים בתנועות קיפול עם הקצף
מערבבים את שאר החומרים היבשים ובתנועות קיפול עדינות מאחדים עם הקצף כף אחרי כף
משמנים תבנית אינגליש בחמאה, מעבירים את הבלילה, ואופים במשך 25 דקות ב-170 מעלות.
בתיאבון!