כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון לקציצות טופו וכוסברה. מדובר בקציצות חלבון צמחוניות, כאשר כל יחידה מכילה 28 קלוריות ו-2.5 גרם חלבון. אפשר לאכול 5-8 קציצות כמנת חלבון בארוחה צמחונית, יחד עם סלט או ירקות בתנור. כמובן, אפשר גם להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה, אם רוצים.
רשימת הרכיבים:
קוביית 300 גרם טופו
2 ביצים
4 כפות פשתן טחון
צרור עלי כוסברה
קישוא
גזר קטן
בצל
4 שיני שום
כפית שטוחה של מלח
שום גבישי
חצי כפית פלפל שחור
חוואייג' למרק
פפריקה
אופן ההכנה:
טוחנים את הירקות במעבד מזון, מוסיפים את התבלינים, הטופו והביצים וממשיכים לטחון.
בעזרת כף מסדרים כ-28 קציצות עגולות על נייר אפייה, מרססים בספריי שמן ואופים חצי שעה ב-70 מעלות.
בתיאבון!