כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: האם חלוקת המזון לארוחות קטנות לאורך היום עוזרת לירידה במשקל?
"כולנו כבר יודעים שהשמנה נובעת מצריכת קלוריות גבוהה יותר מכמות הקלוריות ששורפים. אבל האם יש חשיבות לתדירותן של הארוחות? כדי לבדוק האם מה שחשוב זה רק כמות הקלוריות או גם אופן פיזורן במשך היום, ביצעו מחקר בו השתתפו 260 אנשים בגילאי 20-30 שערכו יומן שינה, ויומן צריכת מזון שכלל את שעות הארוחה ומשך הארוחה.
על פי התוצאות, חלוקת המזון ל-5 ארוחות או יותר לאורך היום, כולל ארוחה קטנה אחרי 20:00 בערב, הראתה משקל נמוך יותר וגם שינה טובה יותר. החוקרים הציעו לחלק את הארוחות כשיטה למניעת השמנה".