כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: האם ארוחת בוקר שמכילה פחמימות תורמת ליכולת החשיבה, או שמא דווקא ארוחת בוקר שמכילה חלבונים עושה זאת ביעילות רבה יותר?
"ארוחת הבוקר תורמת ליכולת החשיבה, ולפי מחקרים הגורם המשפיע בארוחת הבוקר הוא דווקא הקפאין שבקפה. אבל, האם יש קשר בין כמות הקלוריות שמכילה ארוחת הבוקר ומרכיביה מבחינת אבות המזון, על התפקוד המוחי?
במחקר שפורסם החודש בירחון האמריקאי לתזונה קלינית עקבו אחר כמעט 3,000 אנשים בגילאים 55-93 במשך 9 שנים. המשתתפים עברו מבחנים קוגניטיביים וגם הערכה משקלית של ארוחות הבוקר למרכיביה.
על פי התוצאות, לא היה קשר בין כמות הקלוריות בארוחת הבוקר לבין התפקוד המוחי, אבל באופן מפתיע - ארוחות בוקר שכללו יותר חלבונים ושומן עזרו לשמור על הזיכרון והתפקוד המוחי לאורך השנים, יותר מאשר ארוחות בוקר שהתבססו בעיקר על פחמימות, עם פחות חלבונים ושומן.
במילים אחרות, חביתה עם גבינה וסלט, עדיפים לנו מאשר כריך או חטיף או עוגייה".