בפינת טיפ לסיום ד"ר מאיה רוזמן הסבירה כיצד תמנעו מהסלט שלכם להיות משמין: "שמן זית איכותי הוא חלק בלתי נפרד מסלט ערבי קצוץ. הוא מדגיש את הטעמים והריחות של הירקות, וגם חשוב לספיגת ויטמינים מסיסי שומן. גם כשמדובר באנטיפסטי כולנו כבר יודעים שאם רוצים שהמנה תצא טעימה, חשוב להוסיף שמן זית. אבל אם מזליפים מעל הירקות שמן בלי למדוד, הסלט או האנטיפסטי עלולים להפוך עתירי קלוריות". ד"ר רוזמן הסבירה: "בכל כפית קטנטנה של שמן מכל סוג – כולל שמן זית – יש 50 קלוריות. אם לסלט נשפכו עוד 5 כפיות, במקרה הטוב, יש בו עוד 250 קלוריות, שזה כמו לאכול עוד פיתה עם גבינה צהובה".
היא סיכמה "מה המסקנה? כדי לרדת במשקל חשוב למדוד את השמן ולא להוסיף יותר מכפית, לסלט, לירקות בתנור, לחביתה, או לכל מאכל אחר שכולל שמן. כפית אחת למנה אחת.