ד"ר מאיה רוזמן

כפית אחת למנה אחת

ד"ר מאיה רוזמן עם הטיפ שישמור על סלט הירקות שלכם טעים, מזין ולא משמין


בפינת טיפ לסיום ד"ר מאיה רוזמן הסבירה כיצד תמנעו מהסלט שלכם להיות משמין: "שמן זית איכותי הוא חלק בלתי נפרד מסלט ערבי קצוץ. הוא מדגיש את הטעמים והריחות של הירקות, וגם חשוב לספיגת ויטמינים מסיסי שומן. גם כשמדובר באנטיפסטי כולנו כבר יודעים שאם רוצים שהמנה תצא טעימה, חשוב להוסיף שמן זית. אבל אם מזליפים מעל הירקות שמן בלי למדוד, הסלט או האנטיפסטי עלולים להפוך עתירי קלוריות". ד"ר רוזמן הסבירה: "בכל כפית קטנטנה של שמן מכל סוג – כולל שמן זית – יש 50 קלוריות. אם לסלט נשפכו עוד 5 כפיות, במקרה הטוב, יש בו עוד 250 קלוריות, שזה כמו לאכול עוד פיתה עם גבינה צהובה".

היא סיכמה "מה המסקנה? כדי לרדת במשקל חשוב למדוד את השמן ולא להוסיף יותר מכפית, לסלט, לירקות בתנור, לחביתה, או לכל מאכל אחר שכולל שמן. כפית אחת למנה אחת.

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
16/07/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


טיפ לסיום - כפית אחת למנה אחת
טיפ לסיום - כפית אחת למנה אחת  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris