כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם חומץ תפוחים גורם לשריפת שומן ותורם לירידה במשקל?
"כשהייתי ילדה, הייתה שמועה שאם שותים חצי כוס חומץ תפוחים כל יום בבוקר יורדים במשקל, בלי דיאטה כמובן. מספיק לשתות את החומץ והוא כבר יפרק את שומן הגוף שלנו. כשהייתי ילדה לא היה אינטרנט, כל הידיעות וכל השמועות היו בעיתונים שקנינו במכולת כל בוקר.
באותם עיתונים, כתבות על בריאות ודיאטה כללו גם ידיעות כמו: 'אם אוכלים אוכל שרוף אז אין לו קלוריות, כי הקלוריות כבר נשרפו', מה שבעצם נכון, אבל לא באמת סיבה לאכול אוכל שרוף שגם מכיל חומרים שמאוד מזיקים לבריאות. היו גם ידיעות כמו: 'אם אוכלים אוכל קפוא זה מרזה, כי הגוף מבזבז קלוריות על הפשרת האוכל', מה שבממש לא נכון, אבל נעזוב רגע את ההסברים המדעיים.
אז, כשהייתי ילדה ונערה מתבגרת, היה באמת מי שאכל אוכל שרוף, נמנע מגזר ועגבניות כי היה כתוב בעיתון שהם ירקות משמינים, וגם שתו חומץ תפוחים על הבוקר. אותם אנשים היו סותמים את האף, סופרים עד 10 ושותים חצי כוס של חומץ תפוחים שמהול בעוד כוס מים, כל יום בבוקר. זה היה כל כך נורא, שמיד אחרי השתיה הם רצו לפריזר לאכול בורקס קפוא, כי הרי הגוף מבזבז קלוריות על הפרשת הקפואים.
כמובן שהתנהגות כזו לא מורידה במשקל, ואני באופן אישי עד היום בורחת מחומץ תפוחים כי הריח נוראי בעיני. האם חומץ תפוחים באמת שורף שומן ועוזר לירידה במשקל? לא. דיאטה מאוזנת ופעילות גופנית עוזרים לרידה במשקל ולשריפת שומן. במקום לנסות ולמצוא פתרונות פלא שלא קיימים, תעשו מה שצריך לעשות - גם אם נדמה לכם שזה יותר ארוך או יותר קשה".