מטוגן באוויר

סיר טיגון ללא שמן? יש כזה דבר! • ד"ר מאיה רוזמן חשפה בפנינו את כל היתרונות והחסרונות של שיטת הטיגון שהצליחה לשגע את העולם


איזה אוכל מנחם אתם הכי אוהבים? האם אתם טיפוסים של מרק ירקות מהביל, עוגת שוקולד עשירה שרק עכשיו יצאה מתנור תוך כדי שהיא מפזרת ריח מתקתק באוויר, או  שאולי אתם דווקא מעדיפים לאכול שניצל וצ'יפס, אבל נמנעים מלהכניס אותה לתפריט התזונתי שלכם מחשש לעלייה במשקל או לתחושת צרבת שתבוא אחר כך אז כנראה שעדיין לא שמעתם על סירי טיגון ללא שמן. המאזינה שפנתה לד"ר מאיה רוזמן דווקא כן שמעה עליהם, וביקשה לדעת מה כל כך מיוחד בשיטת 'טיגון האוויר' המיוחדת.

אם יום שישי במטבח של אמא שלכם נראה עמוס בסירים ובמחבתות, ואת ריח הקציצות המטוגנות והחצילים אפשר להריח עד לכניסה בחדר המדרגות אתם כנראה זקוקים לשדרוג והוספת עוד גאדג'ט למטבח - סירי הטיגון ללא שמן. ד"ר רוזמן הסבירה באריכות שסירים אלו מצליחים לפזר חום בצורה שווה, ולגרום למזון להתבשל בצורה אחידה ומכל הצדדים. "חלק מהסירים הללו בהחלט דורשים שימוש במעט מאוד שמן, אבל מצליחים להוציא את האוכל במרקם קריספי, כמעט כמו אחרי טיגון. היתרון הכי משמעותי הוא שהאוכל שומר על האיכות שלו וככה הוויטמינים והמינרלים נשמרים".

אגב, גם אם משתמשים בשמן הוא עדיין לא נשרף כי הטמפרטורה לא עולה על 180 מעלות. אז מה החסרונות של השימוש בסירי הטיגון הללו? לדבריה של ד"ר רוזמן החיסרון העיקר הוא דווקא לנקות אותם. "אני כמעט ולא משתמשת בסיר שלי כי אין לי כוח לנקות אותו, ניקיון המכשיר הזה ממש מתיש", הודתה הד"ר בחיוך, ואין ספק שאנחנו די מבינים את הטענה שלה. 

עריכה: עדן בן ארי 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
12/11/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris