השבוע, בפינתה הקבועה המוקדשת למיתוסים בעולם התזונה, התייחסה ד"ר מאיה רוזמן לצבעי המאכל והשיבה לשאלה הפשוטה: האם הם מזיקים?
לדבריה, "רוב הממתקים מכילים צבעי מאכל סינתטטים, שמזיקים לבריאות במיוחד של הילדים, ההבדל העיקרי בינם לבין הצבעים שאנו מסיידים את הקיר - היא בכמות הקטנה ששמים במוצר. וגם כמויות קטנות של חומרים כימיים עלולות להשפיע על הגוף בצורה משמעותית. צריך לדעת שלא כל צבעי המאכל מזיקים - יש גם צבעי מאכל טבעיים, שעשויים מגזר, סלק, כרוב סגול וכורכום, שלא מזיקים לבריאות והסיבה העיקרית שלא משתמשים בהם היא שהם יקרים יותר".
אז איך יודעים אם יש במוצר צבעי מאכל טבעיים או מזיקים? "גם לצבעי המאכל הטבעיים יש מספר קטלוגי ולפעמים כתוב לנו ליידם את האות E ומספר, ולפעמים כתוב רק צבע מאכל טבעי. אם יש שם מילים ומספרים שאנחנו לא מבינים – עדיף לא לקחת סיכון ובחור מוצר אחר", הסבירה המומחית.
ומאילו צבעי מאכל צריך הכי להיזהר? "הכי גרועים צבעי המאכל הצהובים - בעיקר זה שנקרא טרטרזין, E-102, והשני סנסט ילו E-110", היא הסבירה והוסיפה: "הם עלולים לגרום לאסתמה בילדים, להתנהגות היפראקטיבית, להפעות קשב וריכוז. הצבעים האדומים נחשבים למסרטנים וגורמים לפריחה, וצבע כחול עלול לגרום לכאבי בטן. אם רשום במפורש צבע מאכל טבעי - הוא לא מזיק בכלל ואין איתו שום בעיה".