ד"ר מאיה רוזמן

בננה? לא בדיוק מה שחשבתם

ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "אני שומעת הרבה שאם יש התכווצויות בשרירים, כדאי לאכול בננה - האם היא באמת הפתרון לבעיה? זהו, שלא בהכרח" • פינת המיתוס


פינת המיתוס: ד"ר מאיה רוזמן טענה כי "אני שומעת הרבה את המיתוס, גם בחדרי כושר, שאם יש התכווצויות בשרירים, בעיקר בכפות הרגליים בזמן מתיחות אחרי אימון - כדאי לאכול בננה. ובכן, התכווצויות אלו בהחלט יכולות להעיד על חוסר במגנזיום בדם, אבל האם בננה היא הפתרון? זהו, שלא בהכרח. בבננה אמנם יש מגנזיום, אבל פחות מ־10% ממה שצריך ליום".

בהמשך, עוד אמרה: "גברים צריכים 420 מ"ג ליום, נשים צריכות 340 מ"ג ליום, שימו לב - בבננה אחת ממוצעת רק 30 מ"ג. זו כמות יפה, אבל יש מזונות אחרים שמכילים יותר מגנזיום. למשל, במנה של 15 שקדים 45 מ"ג מגנזיום, בשלוש כפות שיבולת שועל 70 מ"ג מגנזיום, בכוס פולי סויה (אדממה) 100 מ"ג מגנזיום. אפילו בכפית אחת של קקאו יש תכולת המגנזיום דומה לזו שבבננה".

ועוד קצת על בננות: "הבננה מכילה 12% סוכר, קצת יותר מרוב הפירות האחרים, ומכילה מעט ויטמין C, כמעט שאין בה ויטמין A. עם זאת, יש בה המון אשלגן שדרוש לוויסות לחץ הדם ממש כמו שיש בתפוח אדמה. משום מה אצלנו בארץ יש מיתוס שגורס שהבננה גורמת לעצירות, הבננה מכילה סיבים תזונתיים שמסדירים את פעילות המעיים. זה נכון שהיא יכולה לעזור במצבים של שלשול, אבל אין זה אומר שהיא גורמת לעצירות".

לסיום, הסבירה המומחית מה עושים עם בננות בשלות מדי: "לחתוך לפרוסות, לשים בשקית ולהקפיא - זה יכול לשמש לשייקים, עוגות בננות, פנקייק בננות, גלידות ואפילו יחד עם חמאת בוטנים בכריך, במקום ריבה".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
29/07/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


לבננה אין קשר לנאמר
לבננה אין קשר לנאמר  |  צילום: Ingram Images
Paris