השבוע הקדישה ד"ר מאיה רוזמן את פינת טוב לדעת לשאלה מהפייסבוק: האם כל הקלוריות שוות? האם קלוריה של סוכר שווה לקלוריה של שומן? בתוך הגוף שלנו, זה לא ממש נכון. מדוע קלוריות של סוכר משמינות יותר מקלוריות של שומן? ומה עם קלוריות של חלבון?.
רוזמן נזכרה במשתתפת בקורס הדיאטה שלה, ששאלה האם תרד במשקל אם תאכל 1,000 קלוריות המורכבות משתי חפיסות של שוקולד חלב: "ברור שלעולם לא אאשר תפריט כזה, אבל התשובה היא: כן. אם אוכלים פחות קלוריות ממה ששורפים, יורדים במשקל, ולא משנה מאיפה הקלוריות. ולהיפך, אם אוכלים יותר קלוריות ממה ששורפים, עולים במשקל".
"אבל, וזה אבל חשוב", הוסיפה רוזמן: "אם עודף הקלוריות מגיע מסוכר, עולים במשקל יותר מאשר אם העודף הזה מגיע משומנים או חלבונים". אז למה זה קורה?
מה המסקנה? כנשנוש ביניים יש עדיפות ברורה לנשנושים של שומן ואו חלבון, כמו 20 גרם שקדים, אגוזים, בוטנים, פיסטוקים (40 גרם שקול עם קליפה), או אפילו שוקולד מריר ללא סוכר, או חלבה ללא סוכר. מחקר שפורסם לאחרונה בירחון האמריקאי לתזונה קלינית מצא כי החלפת כל נשנושי הביניים באגוזים או בוטנים תרמה להפחתה גדולה יותר במשקל, בהשוואה לנשנוש פחמימתי/סוכרי.