המאזינה ביקשה להתייעץ עם המומחית, ותהתה איזה מאכלים כדאי לה לאכול על מנת לשמור על בריאותה ולדאוג לספיגה טובה יורת של ברזל וסידן: "האם הברזל במזון, כמו שאני קראתי ושמעתי רבות, נספג יחד עם מוצרי חלב, או עם קפאין?"
ד"ר רוזמן הסבירה כי "אנחנו צריכים להפריד בין ברזל מהחי לברזל מהצומח במידה מסויימת, וגם אנחנו צריכים לזכור שהברזל והסידן שניהם נספגים באותו מקום במעיים. ברגע שאת אוכלת המון סידן וגם ברזל בבת אחת את תפסידי גם מזה וגם מזה. לכן ההמלצה היא להפריד. זה קורה בעיקר כשאת אוכלת דברים יותר מהחי. העניין הוא שאין יותר מדי גם ככה, נגיד אם את מפסידה 10 אחוזים מהברזל שיש בכמה אגוזים את לא מפסידה כמות משמעותית בסופו של יום".
"אין לנו שום בעיה, לבעלי ולי, לגבי ברזל או משהו אחר בבדיקות הדם", ציינה המאזינה, ורוזמן השיבה: "אם בשלושה חצאי אגוז מלך כמות הברזל זניחה גם ככה ואם 10 אחוזים לא סופג לך, אז אין הבדל מבחינת הגוף. אם את אוכלת דג בצהריים, אז עדיף במקרה הזה לא לאכול את זה יחד עם גבינה צהובה, כי אז מפסידים גם וגם".
באשר לשאלתה בנוגע לקפאין, הדגישה ד"ר רוזמן: "בקפה עצמו, בפולי הקפה, פולי הקקאו וקצת בצמח של התה, יש חומרים, סוג של סיבים תזונתיים שיש להם נטייה לקשור אליהם ברזל ולמנוע את הספיגה שלו לגוף. זה לא קשור לקפאין, גם אם תשתי קפה נטול ההשפעה היא אותו דבר. עדיף לא לקחת כוס קפה אחרי ארוחה שמכילה בשר, בקטע של הסידן זה פחות קריטי. ההמלצה היא לחכות לפחות שעתיים עם קפה, תה או שוקו אחרי האוכל".
"בשוקולד יש כמות מאוד קטנה, אם את אוכלת 2 קוביות שוקולד אין לך שם כפית קקאו. אם את אוכלת קוביית שוקלד אחרי ארוכה זה לא כזה נורא", הבהירה המומחית. "אחרי ארוחה בשרית הייתי מחכה עם קפה, קוביית שוקולד זה בסדר".
בהמשך, ביקשה המאזינה לדעת מהי דעתה של ד"ר רוזמן בנוגע פשתן או צ'יה - מה עדיף מבחינה תזונתית. המומחית סיכמה: "אותו דבר מבחינת אומגה 3. יש סוג של יתרון בצ'יה, בגוף היא מוציאה מעין ג'ל שיעיל נגד בעיות מעיים, מונע עצירות. עדיף לטחון, נספג יותר".
עריכה: שני רומנו