ללא תוספת סוכר. שלוש מילים נפלאות שגורמות לנו להרגיש בטוחים יותר בסופר, בבתי קפה, ובכל מקום בהן ניצבות בפנינו עוגיות מרהיבות ביופיין וטעימות ללא ספק. אך שימו לב: מוצרים עם הכיתוב הנ"ל לא מיועדים לחולי סוכרת, ואפילו לא בריאים יותר.
הפעם בפינת המיתוס, שיתפה ד"ר מאיה רוזמן באחת החידות הבלתי פתורות של עולם הקולינריה. "היצרנים יכולים באמצעות כותרות מטעות לגרום לנו לחשוב שאנו קונים מוצרים בריאים. הגדרה לפיה היצרנים הפחיתו ב־10 או 20 אחוז את כמות הסוכר במוצר שהיה מראש עתיר סוכר", טענה. "האם זה אומר שיש במוצר הזה מעט סוכר? ממש לא. ההגדרה "מופחת סוכר" לא מעידה על המוצר ועל כמה הוא בריא, אלא רק על העובדה שהיצרנים מנסים להגדיל מכירות על ידי כותרות שנשמעות בריאות".
"ההגדרה 'ללא תוספת סוכר' לא מעידה כל כך שאין במוצר סוכר, אלא שאין תוספת של סוכר לבן", הוסיפה. "כדוגמה, ריבה ללא תוספת סוכר מכילה את הסוכר של הפרי עצמו - ללא סוכר לבן, ויש בה בממוצע 40 אחוז סוכר פירות, כלומר היא לא מתאימה למי שסובל מסוכרת".