ד"ר מאיה רוזמן

ללא תוספת סוכר? פחות

מכירים את הרגע הזה ליד המדף בסופר, בו אתם משכנעים את עצמכם לקנות משהו טעים כי הוא מופחת סוכר? • תחשבו שוב • פינת המיתוס


ללא תוספת סוכר. שלוש מילים נפלאות שגורמות לנו להרגיש בטוחים יותר בסופר, בבתי קפה, ובכל מקום בהן ניצבות בפנינו עוגיות מרהיבות ביופיין וטעימות ללא ספק. אך שימו לב: מוצרים עם הכיתוב הנ"ל לא מיועדים לחולי סוכרת, ואפילו לא בריאים יותר.

הפעם בפינת המיתוס, שיתפה ד"ר מאיה רוזמן באחת החידות הבלתי פתורות של עולם הקולינריה. "היצרנים יכולים באמצעות כותרות מטעות לגרום לנו לחשוב שאנו קונים מוצרים בריאים. הגדרה לפיה היצרנים הפחיתו ב־10 או 20 אחוז את כמות הסוכר במוצר שהיה מראש עתיר סוכר", טענה. "האם זה אומר שיש במוצר הזה מעט סוכר? ממש לא. ההגדרה "מופחת סוכר" לא מעידה על המוצר ועל כמה הוא בריא, אלא רק על העובדה שהיצרנים מנסים להגדיל מכירות על ידי כותרות שנשמעות בריאות".

"ההגדרה 'ללא תוספת סוכר' לא מעידה כל כך שאין במוצר סוכר, אלא שאין תוספת של סוכר לבן", הוסיפה. "כדוגמה, ריבה ללא תוספת סוכר מכילה את הסוכר של הפרי עצמו - ללא סוכר לבן, ויש בה בממוצע 40 אחוז סוכר פירות, כלומר היא לא מתאימה למי שסובל מסוכרת".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
17/02/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מאיה רוזמן
מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris