כמדי שבוע הביאה ד"ר מאיה רוזמן את פינת המחקר, והפעם: האם תפריט עשיר בפחמימות תרם לשיפור במצב הרוח?
לדבריה: "במחקר שפורסם בירחון האמריקאי לתזונה קלינית בדקו האם יש קשר בין סוכרת סוג 2, רמות הסוכר בדם אחרי הארוחה, צריכת פחמימות – ותפקוד המוח – כולל מצב רוח. במחקר בדקו 25 אנשים בגיל 57 שקיבלו ארוחות בוקר, צהריים ונשנוש ביניים – ששונות בכמות הפחמימות וגורמות להפרשה שונה של אינסולין בגוף עקב השפעה על רמות הסוכר בדם.
הוסיפה: "בדקו את התפקוד המוחי וגם את מצב הרוח. על פי התוצאות התפקוד המוחי היה טוב יותר בתפריט דל פחמימות, ושימו לב – לא היה לנבדקים מצב רוח טוב יותר (או רע יותר) בעקבות התפריט העשיר בפחמימות".