ד״ר מאיה רוזמן החליטה להשיב לשאלה שקיבלה ברשת החברתית - מה עושים נגד נשירת שיער? "זה יכול לנבוע מגנטיקה, מעונת השנה, מסטרס", ציינה המומחית, אך מנתה את הגורמים שהכי חשוב להתייחס אליהם בתזונה.
1. "חוסר בחלבונים בתפריט: השיער נבנה מחלבון, וצומח ומתארך כל יום מהחלבון שאנו אוכלים. כשלא אוכלים מספיק חלבון (כמעט גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף) הדבר גורם לנשירת שיער".
2. "חוסר בברזל בתזונה - גם הוא גורם לנשירת שיער. במקרים של צמחונות לפעמים שוכחים למצוא תחליפים לבשר ולדגים, ומגיעים למצב של אנמיה מחוסר ברזל".
3. "חוסר בוויטמין B12 - ויטמין זה נמצא רק במוצרים מן החי - ביצה, בשר ודגים, מוצרי חלב. לפעמים גם כשאוכלים מספיק, הוויטמין לא נספג, כי לספיגתו דרוש גורם מיוחד שנמצא בקיבה. אם יש חומציות יתר או הליקובקטר פילורי או כיבים עלולה להיות בעיה בספיגתו, וכשנוצר מחסור בוויטמין זה יש נשירת שיער רצינית, בעיות זיכרון, מצב רוח לא טוב, חולשה ושינה לא טובה. מי שצמחוני או טבעוני או סובל מבעיות קיבה, יכול לקחת תוסף של ויטמין B12, יש בכדורים למציצה מתחת ללשון, הכמות שם ענקית אבל זה לא נספג, וגם אם כן - עודף ויטמין B12 מופרש החוצה בשתן ואינו מזיק".