כמדי שבוע הביאה ד"ר מאיה רוזמן את פינת המיתוס - והפעם עסקה בכל הגורמים שמשפיעים על השקילה שלנו: למה לא להישקל כל יום?
"כבר שמענו תגובות כמו 'שמרתי על הדיאטה ולמחרת נשקלתי וראיתי שעליתי קילו!'. איך זה יתכן? אז הנה כמה מהסיבות האפשריות, שגם מראות בעצם למה לא להישקל כל יום", הסבירה ד"ר רוזמן.
להלן ארבע סיבות למה לא להישקל כל יום:
ארוחת ערב מאוחרת משפיעה על המשקל שלמחרת: במיוחד אם מדובר בסלט ירקות גדול שנאכל אחרי שעה 20:00 בערב. הוא לא מספיק להתעכל עד הבוקר. הירקות עדיין 'נמצאים' בבטן וגורמים לכך שנראה כאילו עלינו קילו, למרות שקילו זה, אינו שומן אלא משקל הירקות שלא התעכלו. עד למחרת, קילוגרם זה אמור לרדת.
עצירות: בעיקר בקרב מי שאוכל הרבה ירקות, פעולת המעיים שלנו משפיעה על המשקל. אם אין פעולת מעיים - המשקל מראה כמעט קילוגרם שלם יותר. אם יש עצירות בבוקר מסוים, עדיף לא להישקל.
צבירת נוזלים עקב מלחים - אצל אנשים רבים, צריכת מלח בכמות גבוהה עלולה לגרום לצבירת נוזלים בגוף, מה שמראה על עלייה מדומה במשקל למחרת, וזה יכול להיות אפילו כמה מאות גרמים. גבינה בולגרית בכמות גדולה, או מלפפונים חמוצים, דגים מלוחים/כבושים וגם זיתים, עלולים לגרום לנו לצבור נוזלים כך שאפילו למחרת המשקל עלול להטעות.
צבירת נוזלים הורמונלית - אצל רבות מאיתנו, המחזור החודשי גורם לעלייה במשקל עקב נפיחות וצבירת נוזלים, זה עלול להתחיל כמה ימים לפני המחזור ולהמשיך כך עד סוף המחזור. זה עלול להגיע אפילו לקילוגרם אחד או שניים.