ד"ר מאיה רוזמן

דיאטה ללא גלוטן - שיטה יעילה או אחיזת עיניים?

ד"ר מאיה רוזמן הסבירה האמת הימנעות מגלוטן במהלך דיאטה באמת תורמת לירידה במשקל, והסבירה כיצד עושים את זה נכון • פינת המחקר


בפינת המחקר השבועית, ד"ר מאיה רוזמן חשפה מחקר שבודק האם דיאטה בה מורידים לחלוטין את מאכלי הגלוטן באמת יעילה, או סתם מקשה על הירידה במשקל. "'ללא גלוטן' זו הגדרה שנשמעת יותר מדעית לדיאטה - בלי קמח לבן, לחם, מאפים, ועוגות ובכלל כל מה שתורם לנו את רוב הקלוריות המיותרות, וגם עושה חשק לעוד. סה"כ מדובר בתפריט שיכול בהחלט להיות מאוזן ובריא. אבל לא בהכרח דל קלוריות", אמרה. 

"אפשר להכין עוגות עם קמח ללא גלוטן, מאפים, בורקס, קרואסונים, פסטה ובכלל את כל הדברים עתירי השומן. זה שאין בהם גלוטן, ואפילו סוכר, זה עדיין לא אומר שהם דלים בקלוריות, דלים בשומן, או מתאימים לדיאטה", הוסיפה, והסבירה: "ירידה במשקל מתרחשת אך ורק אם מוותרים על מאכלים עתירי קלוריות ומגיעים לצריכת קלוריות נמוכה יותר מהשריפה היומית, ולא חשוב אם זה עם או בלי גלוטן".

האם מי שבכל זאת מוותר על גלוטן פוגע בבריאות שלו? "לא", הבהירה המומחית. "וזאת השאלה החשובה בעצם. נניח שאני לא רגישה לגלוטן וסתם על דעת עצמי החלטתי לוותר על גלוטן – האם יש בגלוטן משהו שהגוף צריך? ממש לא. אין בעיה להרכיב תפריט מאוזן ואפילו בריא יותר ללא קמח (לבן או מלא). לחם וחיטה הם לא מרכיב הכרחי בתזונה שלנו, ויש הרבה תחליפים אפילו יותר בריאים. אבל – לא בהכרח".

היא סיכמה: "לפי מחקר שבוצע בנושא ופורסם לאחרונה בירחון האמריקני לתזונה קלינית, אנשים שויתרו על גלוטן בחרו במקומו במוצרים עתירי פחמימות ריקות אחרות – קמחים של אורז לבן, תירס לבן, עמילן תפו"א ושאר התחליפים, ולא רק שלא שיפרו את התזונה – הם הפכו אותה ליותר גרועה וכזאת שמעלה סיכון למחלות. אז אם אתם רוצים לוותר על גלוטן מסיבות שאינן רפואיות לפחות תעשו את זה כמו שצריך".

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
28/07/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: סיון שחור
Paris