ד"ר מאיה רוזמן

אפשר איתו, ואי אפשר בלעדיו

מה בשוקולד הופך אותו לכזה טעים? למה כמעט כולנו חושבים שקובית שוקולד בפה יכולה לעזור לנו נפשית בזמן מצוקה? • ד"ר רוזמן משיבה לשאלות באינסטגרם


השילוב של הקקאו שנמצא כמשפר מצב רוח, ולו בגלל הריח שלו. יחד עם הסוכר והשומן, המרקם הנעים בפה, הנמסות המהירה והספיגה המהירה של הסוכר והחומרים אל הגוף, הפכו את השוקולד לממתק הנחשק ביותר. כנראה מאז ומעולם.

האינדיאנים שבייתו את עץ הקקאו לפני יותר מ-1500 שנה, סברו כי שורשי עץ זה הובאו לכדור הארץ מגן העדן, וכי אכילת פירות הקקאו מעניקה חוכמה ואף כוח פיזי. למשקה הקקאו הם קראו 'משקה האלים'. רכיבי הקקאו תורמים למניעת חמצון כולסטרול, משפרים את זרימת הדם, וטובים לבריאות הלב. אפילו להרגעה ולמצב רוח טוב.

אין הוכחה חד משמעית לתופעת 'ההתמכרות' לשוקולד. במחקרים שבוצעו חשבו כי ההתמכרות אינה לשוקולד עצמו, כפי שחושבים רבים, אלא לריכוז הגבוה של השומן והסוכר יחדיו. אבל העובדה היא שיש עוד מאכלים עם סוכר ושומן והם פחות אהובים ואהודים.

הנה עוד כמה עובדות על שוקולד:

  • בניגוד לדעה הרווחת, השוקולד אינו מכיל קפאין בכמויות גדולות כל כך. יש בו רק 1.2% קפאין, ופחות מ-10% קפאין מאשר בקפה או בתה.
  • בשוקולד מריר אין בהכרח פחות קלוריות מאשר בשוקולד חלב. חלק גדול מהשוקולדים המרירים מכילים יותר קלוריות, ולא פחות.
  • יש בסופר שוקולד מריר שיש בו 640 קלוריות במאה גרם, ושוקולד חלבי שמכיל 560 קלוריות למאה גרם. שווה לבדוק.
  • עם כל היתרונות של השוקולד, צריך לזכור שהכמות המומלצת היא שורה אחת בארוחת ביניים. יש לנו שלוש ארוחות ביניים ביום, מה שאומר שאפשר לצרוך שלוש שורות שוקולד ליום, אם מוותרים על נשנושים אחרים.

ולכל מי שמעדיף את יתרונות הקקאו בלי הסוכר או רכיבים אחרים שיש בשוקולד, כוס קקאו היא משקה מרגיע. כפית קקאו גדושה, ממתיק לבחירתכם, כוס מים רותחים ומעט חלב או סויה, כמו בנס קפה. אפשר להוסיף קינמון אם משקיעים. שווה לנסות.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
13/10/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום: Ingram Image
Paris