השילוב של הקקאו שנמצא כמשפר מצב רוח, ולו בגלל הריח שלו. יחד עם הסוכר והשומן, המרקם הנעים בפה, הנמסות המהירה והספיגה המהירה של הסוכר והחומרים אל הגוף, הפכו את השוקולד לממתק הנחשק ביותר. כנראה מאז ומעולם.
האינדיאנים שבייתו את עץ הקקאו לפני יותר מ-1500 שנה, סברו כי שורשי עץ זה הובאו לכדור הארץ מגן העדן, וכי אכילת פירות הקקאו מעניקה חוכמה ואף כוח פיזי. למשקה הקקאו הם קראו 'משקה האלים'. רכיבי הקקאו תורמים למניעת חמצון כולסטרול, משפרים את זרימת הדם, וטובים לבריאות הלב. אפילו להרגעה ולמצב רוח טוב.
אין הוכחה חד משמעית לתופעת 'ההתמכרות' לשוקולד. במחקרים שבוצעו חשבו כי ההתמכרות אינה לשוקולד עצמו, כפי שחושבים רבים, אלא לריכוז הגבוה של השומן והסוכר יחדיו. אבל העובדה היא שיש עוד מאכלים עם סוכר ושומן והם פחות אהובים ואהודים.
הנה עוד כמה עובדות על שוקולד:
ולכל מי שמעדיף את יתרונות הקקאו בלי הסוכר או רכיבים אחרים שיש בשוקולד, כוס קקאו היא משקה מרגיע. כפית קקאו גדושה, ממתיק לבחירתכם, כוס מים רותחים ומעט חלב או סויה, כמו בנס קפה. אפשר להוסיף קינמון אם משקיעים. שווה לנסות.