פינת המחקר: ד"ר מאיה רוזמן שיתפה כי "הרבה פונים אלי בימים אלו שמרגישים ממש התקפי רעב בעיקר בשעות הלילה. אז שימו לב - זה גרוע בריאותית ודווקא בשעות אלו הכי גורם לעליה במשקל. מחקר חדש גילה מה הסיבה שהמיתוס 'ארוחת לילה משמינה יותר' הוא נכון. המיתוס שגרס שארוחה בשעות הערב המאוחרות יותר - גורמת להשמנה, נמצא פה כבר שנים רבות ועד כה לא היתה לו הוכחה מדעית כלשהי".
לדבריה, "ההיגיון שלי אומר, שאם אוכלים 5,000 קלוריות ביום, משמינים - ולא משנה אם כל הקלוריות האלו נצרכו בשעות הבוקר, לעומת זאת אם אוכלים 1000 קלוריות יורדים במשקל, ולא משנה אם כל הקלוריות האלו נצרכות בשעות הערב. מסתבר שלאורך זמן, קורים דברים בגוף שגורמים לכך שאכילה בשעות מאוחרות - גורמת להשמנה, וזה קשור לכל שעות האכילה במשך היום ולא רק בלילה. במחקר חדש זה בדקו מה קורה אם נותנים לנשים בעודף משקל לאכול 3 ארוחות ביום: בשעה 7, בשעה 12 ובשעה 17, או - את אותן 3 ארוחות בדיוק בשעות 12, 17, ובשעה 21".
לסיום, הסבירה כי "על פי המחקר, דחיית הארוחות גרמה לתופעות הבאות: פחות אנרגיה ביום שקמים למחרת, יותר עייפות, ופחות בזבוז קלוריות, תאי השומן לא הגיבו לתפריט ופחות שומן התפרק, ירידה ברמות הורמון השובע (לפטין), עליה ברמת הורמון הרעב (גרלין), עליה בתחושת הרעב במשך כל היום שלאחר צריכת ארוחות מאוחרת, מה שהגדיל את הסיכון לצריכת קלוריות יותר גבוהה ועליה במשקל".