לאורך ההתבגרות מומלץ לאכול כמה שיותר מוצרים המכילים סידן על מנת לשמור על בריאות העצמות. אך האם אתם יודעים כמה סידן אתם צורכים?
במסגרת פינת טוב לדעת סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על רזי הסידן: "חשוב לשים לב: בדיקות דם לא מעידות על כמות הסידן בתפריט שלנו. אם לגוף חסר סידן הוא 'לוקח' מהעצמות. בבדיקת הדם הרמה צריכה להיות קבועה כי סידן הוא קריטי להרפיית השרירים ולהולכה העצבית. האם לקחת תוספים? קודם בודקים את התפריט. במצב בריא, רמות הסידן בדם לא קשורות לכמה סידן אוכלים. הגוף ישמור על סידן תקין בדם, אחרת זה יגרום לבעיות רציניות, כמו התכווצות כל השרירים בבת אחת ובעיות בהולכה העצבית שלנו. בדיקות סידן לא תקינות בדם בדרך כלל יעידו על בעיות רפואיות ולא על חוסר סידן בתפריט".
בהמשך הוסיפה: "האם צריך יותר סידן אחרי גיל 50? כן, קצת. הכמות המומלצת עד גיל 50 היא 1,000 מ"ג ליום, ומעל גיל 50 יש הטוענים שהכמות היא 1,200 מ"ג. איך יודעים אם חסר? צריך לבדוק את התפריט שלכם. חלק מהמחקרים שבוצעו בנושא הראו שתוספי סידן מעל 1,000 מ"ג עלולים להזיק ולהעלות סיכון למחלות לב, ייתכן שהסיבה היא שתוספים משבשים את איזון הסידן בדם ועלולים לגרום לקרישיות ולהסתיידות. ההמלצות הן להתמקד בתזונה, ואם לא מגיעים לכמות מספקת להשלים עם טבליות של עד 600 מ"ג סידן".