אחד מהמדדים הנפוצים לבדיקת סיכון למחלות מעודף משקל נקרא BMI. זה מדד שמדבר על דבר אחד בלבד - היחס בין המשקל לגובה. זו נוסחה פשוטה מאוד שהמציאו לפני שנים רבות ומדברת על משקל חלקי גובה בריבוע. בפינת המחקר, ד"ר מאיה רוזמן שיתפה בפרטים.
לדבריה, "הבעיה עם המדד הזה היא שיש הרבה אנשים שהמשקל שלהם יחסית יותר גבוה אבל אחוז השומן שלהם נמוך, והמשקל הגבוה הוא ממסת שריר. ספורטאים שבונים שרירים בחדר כושר - זה בולט במיוחד, אבל בקרב עוד אנשים שעושים ספורט. המחקר החדש שפורסם החודש הירחון האמריקאי לתזונה קלינית ביקש לבדוק האם אפשר לחלק את המדד הזה BMI לקטגוריות לפי אחוז שומן".
עוד הסבירה כי "במחקר בדקו את אחוז השומן ואחוז השרירים במעל 2.5 מיליון אנשים והגיעו לתוצאה הצפויה מאוד שאנשים עם אחוז שומן נמוך - נמצאים בסיכון נמוך למחלות ולא משנה באיזה קטגוריית BMI הם נמצאים, פרט ל־BMI הנמוך מתחת 19 ואז לא היה קשר לאחוז השרירים והסיכון למחלות היה נמוך ממילא. התוצאה של המחקר מבליטה את צורך לשדרג את המדד הזה שמשתמשים בו כל כך הרבה BMI ולבדוק את אחוז השומן במקביל לחישוב - כי לאחוז השומן משמעות גבוהה יותר מאשר למשקל".