סוף סוף הגיע סוף השבוע, ולרגל מעמד מרגש זה הביאה ד"ר מאיה רוזמן מתכון נהדר לקרקר כוסמת ועדשים. אתם רושמים?
• 125 גרם כוסמת – להשרות למשך הלילה
• חצי כוס עדשים אדומות מושרות למשך הלילה
• 40 גרם טחינה גולמית מלאה
• כפית מלח
• רבע כוס מים
• טימין - אם אוהבים
• כוס תערובת של גרעיני דלעת, גרעיני חמניה ושומשום (שליש מכל סוג)
שוטפים היטב את הכוסמת והעדשים. שמים הכול במעבד מזון חוץ מהגרעינים והשומשום. טוחנים הכול יחד עד שנהיה מרקם אחיד של בלילה. מוסיפים את הגרעינים ומערבבים היטב. משטחים דק דק על נייר אפיה בתבנית התנור, מפזרים למעלה את השומשום. אופים כ־40 דקות עד שמתייבש ושוברים לקרקרים.
בתיאבון!