ד"ר מאיה רוזמן

סידן - לא מה שחשבתם

האם זה נכון שמיוגורטים, חלב או גבינות דלי שומן נספג פחות סידן? • ספוילר: התשובה היא - ממש לא • ד"ר מאיה רוזמן הסבירה מדוע • פינת המיתוס


האם זה נכון שמיוגורטים, חלב או גבינות דלי שומן נספג פחות סידן? ובכן, התשובה היא - ממש לא. בפינת המיתוס ד"ר מאיה רוזמן הסבירה מדוע. 

לדבריה, "כמות החלבון וכמות הסידן שנספגת ממוצרי חלב 0% או דלי שומן, דומה ואף זהה למה שנספג ממוצרי חלב עתירי שומן. הסיבה: לספיגת חלבון אין צורך בשומן. לספיגת סידן צריך ויטמין D, שנמצא גם בשומן החלב, אבל גם נמצא בגוף כל הזמן ממקורות אחרים ואפילו מן השמש, ולא צריך להיות בתוך מוצר החלב עצמו על מנת לשפר את הספיגה".

בהמשך הוסיפה כי מי שמעדיף לאכול באותו מספר קלוריות שני יוגורטים 0% (נניח 60 קלוריות לגביע, שניים כאלו 120 קלוריות) במקום יוגורט אחד של 1.7% (שמכיל כבר 120 קלוריות) - זה אפשרי ואין הבדל, ואפילו משני היוגורטים דלי השומן מתקבלת כמות גדולה יותר של חלבון".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
31/05/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מוצרי חלב - אילוסטרציה
מוצרי חלב - אילוסטרציה  |  צילום: Ingram Images
Paris