ד"ר מאיה רוזמן

מתכון תוניסאי לשבת

סוף סוף הגיע סוף השבוע, ולרגל מעמד מרגש זה חלקה עימנו ד"ר מאיה רוזמן מתכון נהדר לבריקה דפי אורז שלא תוכלו להפסיק לאכול


סוף סוף הגיע סוף השבוע, ולרגל מעמד מרגש זה חלקה עימנו ד"ר מאיה רוזמן מתכון נהדר לבריקה דפי אורז שלא תוכלו להפסיק לאכול, ובינינו - גם ממש לא תצטרכו. ובכן, בריקה הוא מאכל תוניסאי של בצק ממולא בביצה ומטוגן. איך הופכים אותו למאכל בריא ומאוזן? 

מרכיבים ואופן ההכנה:

• 2 דפי אורז קוטר 16 או דף אורז אחד קוטר 30

• כף רוטב שקשוקה מוכן

• 50 גרם בולגרית מפוררת/גבינה צהובה 9% מגורדת

• ביצה

משמנים מחבת בספריי שמן, שמים עליו דף אורז, מורחים את כף הרסק, מפזרים את הגבינה, מוסיפים את הביצה, שמים על הכול את דף האורז השני (את השני כדאי להרטיב בברז) או מקפלים אם דף האורז הגדול, מהדקים, נותנים לביצה להתבשל קצת והופכים לצד השני. בוריקה כזו מכילה כ־200 קלוריות, ובמקום מנות החלבון בארוחה יחד עם סלט - פינוק. בתיאבון! 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
14/06/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris