האם ופלים ללא סוכר עדיפים בזמן סוכרת? ד"ר מאיה רוזמן התייחסה למאמר מרתק העוסק בסוגיה החשובה והשיבה נחרצות: "התשובה היא חד משמעית - לא. האם ופלים אלו מתאימים לדיאטה? גם לא". מדוע? המומחית שיתפה בפרטים המרתקים בפינת המחקר.
בהמשך ביקשה לציין כי "בדיאטה בלי קשר לסוכרת, אין בעיה לשלב גם ופלים רגילים, אם זה מה שבוחרים כנשנוש ביניים. כן - כאלו עם סוכר, אבל יש כמובן עוד המון נשנושים מתוקים יותר טעימים ועם ערך בריאותי גבוה. לדוגמה, עוגיות שיבולת שועל, שוקולד מריר ללא סוכר, פירות/תמרים עם אגוזים. לדעתי חבל לבזבז קלוריות על ופלים שרק מזיקים לבריאות ולא תורמים לנו כלום, אם יש אופציות טובות יותר".