ד"ר מאיה רוזמן חזרה לפינת טוב לדעת השבועית, והפעם: איזה פרי הכי חשוב לספיגת ברזל וסידן?
לדבריה, "ויטמין C משפר בצורה משמעותית את ספיגת הברזל והסידן מן המזון. אם אוכלים יחד עם היוגורט פרי טרי שמכיל ויטמין C - ייספג ממנו הרבה יותר סידן מאשר אם אוכלים יוגורט בפני עצמו - בצורה משמעותית".
מבין הפירות שזמינים בעונת הקיץ העשירים ביותר בוויטמין C הם:
"מנת פרי של מלון (שלוש כוסות קוביות) מכילה יותר ויטמין C ממה שצריך ליום, וגם קיווי - יחידה אחת מכילה יותר ממה שצריך", ציינה רוזמן והמליצה בין היתר גם על פלפל אדום.