ד"ר מאיה רוזמן

גם ירוקים הם סוג של נחמה

בפתח תוכניתה חשפה ד"ר מאיה רוזמן מהם שלושת הירוקים העשירים ביותר בסיבים תזונתיים שמאריכים את תחושת השובע • סקרנים? האזינו


בפתח תוכניתה חשפה ד"ר מאיה רוזמן מהם שלושת הירוקים העשירים ביותר בסיבים תזונתיים שמאריכים את תחושת השובע.

לדבריה, "סיבים תזונתיים הם תאים צמחיים לא מעכלים, כלומר תאים צמחיים שהמעיים שלנו לא יכולים לעכל, לא יכולים לפרק. מה זה אומר? בגדול, שאם הם לא מפורקים ליחידות קטנות אז הם גם לא נספגים אל הגוף, כלומר אין להם קלוריות. יוצאים מן הגוף כמעט כמו שהם נכנסים אליו. לא רק זה, הם אלו שמהווים את רוב השאריות במעיים ומהווים את עיקר הצואה שלנו".

בהמשך עוד שיתפה כי "בדקתי עבורכם כמה מזונות שעשירים במיוחד בסיבים ויכולים במיוחד לגרום לכך שתחושת השובע תהיה ארוכה פי שניים לפחות לאחר צריכתם: אבוקדו מכיל 6.7% סיבים, עקב תכולת השומן שבו הוא תורם לשובע ארוך אף יותר ולא רק בגלל הסיבים. כף אבוקדו כממרח לכריך או כמנת שומן לסלט - תאריך את השובע מן הארוחה". 

עוד הוסיפה: "חסה מכילה כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מנפחת את הסלט בצורה משמעותית ותורמת להפחתה בצריכת המזון באותה ארוחה. בנוסף, על פי מחקר שפורסם לאחרונה בירחון המדעי לתזונה קלינית, צריכת חסה יומית תרמה להפחתה בסיכון לסרטן כבד. כרוב מכיל המון סיבים תזונתיים שדורשים זמן רב לעיכולם, ולכן מאריכים את תחושת השובע אף יותר מסיבים אחרים".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
28/06/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: סיון שחור
Paris