מחפשים נשנוש בריא לסוף השבוע? • ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון לרולדת תמרים שתיגמר שנייה אחרי שתכינו אותה • מתכון לשבת
סוף סוף הגיע סוף השבוע. ולרגל מעמד מרגש זה, הביאה ד"ר מאיה רוזמן מתכון נהדר לעוגיות רולדת תמרים שתגרמו לכם להתמכר. אתם רושמים?
מרכיבים (ל־48 יחידות, 76 קלוריות בעוגיה, 2 נהדרות לנשנוש ביניים):
- 4 כוסות קמח מלא
- שקית אבקת אפייה
- 100 גרם חמאה
- רבע כוס שמן קוקוס
- חצי כוס סוכר חום
- כוס מים
- חבילת תמרים ללא חרצנים בוואקום/ממרח תמרים
- 2 כפות קינמון
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
- שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומפעילים על יצירת בצק חלק וגמיש
- מחלקים את הבצק ל־4 כדורים
- מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק בגודל 15 על 30 ס"מ
- שמים במעבד מזון את התמרים עם הקינמון והלימון ומפעילים דקה או שתיים על שיוצא ממרח במרקם קטיפתי רק
- מורחים על עלה רבע מכמות הממרח, מגלגלים ומעבירים לתבנית
- חותכים כל גלילה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- לאחר שמקררים, משלימים את החיתוך
בתיאבון!
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
05/07/2024
מתכון לרולדת תמרים  | צילום: ד"ר מאיה רוזמן