המאזינה ביקשה להבין מהי בדיוק פחמימה?
ד"ר מאיה רוזמן: "את מתייחסת להגדרות כימיות ואת צודקת. תזונתית אנחנו צריכים להתייחס מבחינת פחמימה לכל המולקולות שהבסיס שלהן הוא סוכר. בשורה התחתונה, כשזה מגיע לגוף לאחר פירוק, אם זה גלוקוז, אז זו פחמימה".
עוד הזכירה ד"ר רוזמן כי יש חשיבות גם לכמויות: "כמות הפחמימות במלפפון לעומת דבש אינה בת השוואה. בסוף גם ירקות זה פחמימות, אבל אנחנו לא מסתכלים על זה בתפריט כפחמימה. גם קטניות הן תחת הכותרת של חלבון".