זו תקופה לחוצה לכולנו, ואנחנו לא ממש יודעים מתי זה הולך להסתיים. מחפשים דרך להקל על הסטרס? כחלק מפינת המחקר, הסבירה ד"ר רוזמן מהם המאכלים שיכולים לעזור לנו בכך, ואף קראה לנו ללכת יחפים. מופתעים? גם אנחנו.
"למה להוריד נעליים ומה לאכול נגד סטרס?", פתחה. "לצערנו סטרס לא חסר פה לכולנו, מה שגם מפחית את איכות השינה. שינה לא טובה פוגעת בבריאות, בתפקוד המוח, פגיעה במערכת החיסון, וגם – עליה בחשק לנשנש וירידה בשריפת הקלוריות. אם הייתי צריכה לבחור שני מזונות שהכי יעילים בשיפור מצב הרוח ושיפור באיכות השינה, מתוך כל האפשרויות, מה הם? ועוד טיפ מעניין לגבי רגליים יחפות – לשיפור השינה והפחתת סטרס".
בהמשך הוסיפה: "ונתחיל דווקא מהטיפ שפחות קשור לתזונה – תורידו נעליים. לפי מחקרים שבוצעו לאחרונה, אם תורידו את הנעליים שלכם, לפחות לחצי שעה ביום, תשפרו את איכות השינה שלכם, תפחיתו את תחושת הסטרס, תשפרו את היציבה שלכם ותחזקו את השרירים המייצבים ברגלים, תסייעו בהפחתת כאבי גב, כל כך פשוט. למה לא לנסות? במיוחד שחוסר שינה גורם לנו גם לנשנושי יתר ותזונה פחות בריאה".
ונחזור לאוכל. "מהם שני המזונות שאני בוחרת במקום הראשון להפחתת סטרס ושיפור השינה?", תיארה ד"ר רוזמן. "למטרה זו צריך שיקרו כמה דברים – שהמזונות הללו יכילו את חומר המוצא לסרוטונין במוח, שיכילו סידן ומגנזיום שדרושים להרפיית שרירים, שלא יקפיצו את רמות הסוכר בדם (מה שמחמיר סטרס ודווקא מפחית שינה). אז בחרתי טחינה גולמית משומשום מלא – מכילה טריפטופן ממנו נוצר הסרוטונין במוח, מכילה ויטמינים B שדרושים למערכת החיסון, מכילה גם סידן וגם מגנזיום, אינדקס גליקמי אפסי. ובחרתי גם שקדים – מכילים גם הם טריפטופן, וכמות גדולה יותר של סידן ומגנזיום בהשוואה לפיצוחים ואגוזים אחרים. גם להם אינדקס גליקמי אפסי. אני כמעט בטוחה שיש את שני אלו לכולנו בבית. אז לא לשכוח לשלב בתפריט, עדיפות לשעות הערב".