ד"ר מאיה רוזמן

חידה ושמה מגנזיום

34418

צורכים מספיק מגנזיום? • ד"ר מאיה רוזמן על הדרך שבאמצעותה נוכל לדעת אם יש מספיק מגנזיום בגופנו • טוב לדעת


צורכים מספיק מגנזיום? במסגרת פינת טוב לדעת הסבירה ד"ר מאיה רוזמן כיצד נוכל לדעת אם חסר לנו מגנזיום, או שמא יש לנו רמות תקינות של מגנזיום בגוף. מופתעים? גם אנחנו.

"במקום לשבת ולחשב כמה מגנזיום יש בתזונה שלכם, שימו לב אם יש לכם התכווצויות שמעידות על חוסר מגנזיום: אם בסוף פעילות גופנית במתיחות אתם מרגישים שהרגל נתפסת ולא משחררת בקלות, או – אם באמצע הלילה נתפס שריר התאומים (מאחורי הרגל, למטה) - אלו עלולים להעיד על חוסר במגנזיום", פתחה. 

עוד הוסיפה: "חישובים על צריכת מגנזיום בתפריט לפעמים לא מדויקים, כי החקלאות מושקית במידה מסויימת במים מותפלים שאין בהם מגנזיום. אם גידול מסוים מקבל מים ללא מגנזיום, אז גם במזון עצמו לבסוף מופחתת כמות המגנזיום. כך שגם אם נדמה לכם שאתם אוכלים את המאכלים הכי נכונים עם הכי הרבה מגנזיום, לא בטוח שזה כך בכלל. אילו תוספים הכי מומלצים? אם הגעתם למסקנה שיש לכם התכווצויות ואתם צריכים לקחת תוספים". 

"שימו לב: ברור לכם שכולם יגידו שהתוסף שלהם הכי טוב ונספג הכי טוב", הבהירה ד"ר רוזמן. "אף אחד לא יגיד לכם 'התוסף שאני משווק נספג פחות טוב'. מגנזיום ציטראט, קרבונאט, גלוקונאט, ליפוזומלי, נוזלי, באבקה קופצת או תוססת או בכל צורה אחרת, בסופו של דבר כנראה שאין הבדל גדול, ולכל אחד הכי יתאים משהו אחר. אז מה לבחור? לדעתי מה שבמבצע". 

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
08/11/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: סיוון שחור
Paris