הקיץ הנוכחי, כפי ששמנו לב, חם במיוחד. איך עלינו לדאוג שהקמח והקטניות בארון שלנו לא יתקלקלו, או יותר גרוע, יזכו בביקור של אורחים לא מוזמנים כמו חרקים? את פתיחת התוכנית, הקדישה ד"ר מאיה רוזמן לשאלה חשובה זו.
"איפה הכי טוב לשמור בימים אלו את הקמח והקטניות?", פתחה. "איך הקפאה מחסלת ביצים וחרקים? מה לא לשים בהקפאה? חשוב שתדעו: אפילו הקפאה קצרה עוזרת להשמיד חרקים וביצים. אז איפה הכי טוב לשמור קמח? קטניות? במקפיא - הבחירה המנצחת: המקפיא עוצר לחלוטין התרבות של חרקים וביצי חרקים, גם אם הן הגיעו מהמפעל. הוא גם מגן על קמחים מלאים מהחמצה ושומר על הטעם הטרי לאורך חודשים ואף שנים. מקרר - פתרון מצוין כשאין מקום במקפיא: המקרר מאט את תהליכי הקלקול ומאריך את חיי המדף, במיוחד בקמחים מלאים ובקטניות רגישות. הוא גם מונע לחות בקיץ, אך חשוב לאחסן בכלי אטום כדי שלא יספגו ריחות".
עוד הוסיפה ד"ר רוזמן: "ארון - רק בתנאים מסוימים. אם בבית קריר ויבש, ובתנאי שמשתמשים בקמח או בקטניות תוך חודש חודשיים, הארון יכול להספיק. הקפידו להשתמש בכלי אטום לגמרי, כדי למנוע חדירה של חרקים או לחות. טיפ זהב: הקפאה קצרה הורגת ביצים וחרקים. גם אם אתם מתכננים לשמור בארון, הקפאה של שבוע שבועיים מיד אחרי הקנייה מחסלת כל חרק או ביצה. לאחר מכן ניתן להחזיר את המוצר לארון בלי חשש, עד לשימוש. הקפאה בטמפרטורה של 0-18 מעלות למשך כמה ימים עד שבועיים מחסלת כמעט כל חרק, זחל או ביצה שעלולים להימצא בקמח או בקטניות. למה זה עובד? חרקים וביצים לא שורדים הקפאה ממושכת - הקור קופא את המים שבתאים שלהם וגורם לנזק בלתי הפיך".
"שלב הביצה הוא הכי רגיש - רוב הביצים של חדקוניות וחרקים אחרים בקמחים לא שורדות יותר מכמה ימים בקור קיצוני", אמרה בסיום. "חשוב לדעת: ההקפאה אכן משמידה את החרקים והביצים, אבל היא לא "מחטאת" מחיידקים רגילים שיש במוצר, כלומר זה לא סטרילי, רק נטול מזיקים. אם מחזירים את המוצר לארון לחודשי קיץ חמים, הוא עלול להידבק מחדש אם יש מזיקים באזור. לכן ההגנה המלאה היא להשאיר במקפיא או במקרר. לסיום, מה עם סוכר? אותו אל תשימו בפריזר, דווקא. הוא יתגבש ויהיה פחות נוח לשימוש".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.