ארוחת הערב כבר כאן. מה יותר משביע או יותר בריא - ביצה קשה או חביתה? ומה עלינו לדעת על אופן ההכנה? בפינת המיתוס הסבירה ד"ר מאיה רוזמן את הדברים.
"מה יותר משביע, חביתה או ביצה קשה?", שאלה תחילה. "ומה יותר בריא? ולמה? אחרי הרצאה על חלבונים בקורס הדיאטה שלי בפייסבוק, שאלה אחת המשתתפות אם יש הבדל בריאותי בין ביצה קשה לחביתה או ביצים בצורות הכנה אחרות, והנה התשובות: ביצה קשה יותר משביעה. הקיבה צריכה "ללוש" את הביצה למרקם של מחית, וזה הרבה יותר קל לה לעשות את זה כשמדובר בחביתה, בהשוואה לביצה קשה שצריך להשקיע הרבה יותר אנרגיה וזמן על מנת ללוש אותה ולעכל אותה. לכן ביצה קשה נשארת בקיבה יותר זמן, תורמת למלאות קיבה קצת יותר זמן מאשר חביתה. בביצה קשה החלבון (אלבומין) קרוש ומוצק, ואז קשה יותר לאנזימי העיכול 'לחדור' אליו".
בהמשך הסבירה מאיה: "בחביתה החלבון רך ומתעכל מהר יותר. לביצה קשה נפח גדול יותר כשהיא שלמה וקשה. מה יותר בריא? אין שום הבדל מבחינת כמות החלבון, וגם איכות החלבון מבחינת הגוף בדיוק אותו דבר. אבל כל ההבדל הוא בדרך ההכנה, לא בביצה עצמה: אם מכינים חביתה בשמן, אז כמובן תלוי באיזה שמן משתמשים ובכמה שמן. שמן לא איכותי יגרום לכך שהחביתה תהיה פחות בריאה מביצה קשה, ושמן בכמות גדולה יגרום לכך שגם החביתה תכיל מעל 200-300 קלוריות בהשוואה לביצה קשה שמכילה 70-80 קלוריות בלבד. אם אתם רוצים לדעת עוד על איזה שמן בריא ואיזה מתאים לטיגון חביתה, אני מזמינה אתכם לצפות בסרטון המלא שהעליתי.
עוד הוסיפה: "ולכל מי שמכינים פנקייק לילדים - כשהבנים שלי היו קטנים הייתה לי שיטה להחביא להם ביצה שלמה בתוך פנקייק דל סוכר ופחמימות: מערבבים ביצה אחת עם כף קמח תופח וכפית סוכר ועושים מהבלילה פנקייק אחד בלבד, אפשר לפזר מעליו תותים, הילדים ממש אוהבים את זה ואוכלים ביצה שלמה בהנאה רבה".