ד"ר מאיה רוזמן

קמח לבן אויב העם?

והפעם ד"ר מאיה רוזמן בדקה האם יש דבר כזה כפיה תזונתית ושיתפה בטיפ שיכול לסייע למשטר תזונתי גבוה • פינת המיתוס


כמידי שבוע הביאה ד"ר מאיה רוזמן, מיתוס אחת בתזונה שכולנו תהינו לגביו, והפעם ניפצה את המיתוס, 

"לפני ימים ספורים המלצתי על עוגת תפוזים שיש בה גם קמח לבן. בתגובה, אמרה לי מטופלת שהיא מצפה ממני להמליץ רק על מאכלים בריאים, ושממש לא הגיוני שאתן מתכון לעוגה שיש בה גם קמח לבן, שאני מדברת ברעתו כל כך הרבה.היא צודקת, חשבתי לעצמי, אבל מצד שני: אני צמחונית שלא אוכלת בשר ודגים מגיל 12, האם אני אמורה להגיד לאנשים אחרים שזו הדרך הנכונה? ממש לא, וההיפך, לדעתי יש יתרונות תזונתיים באכילת בשר ודגים".

המשיכה ושיתפה ד"ר רוזמן, "כמו כן, אני משתדלת להימנע ממוצרי חלב, האם זה אומר שאני צריכה להגיד שכולם צריכים להימנע? גם לא, לדעתי יש יתרונות רבים בצריכת גבינה צהובה למשל, שמכילה כמויות גדולות של סידן, וכמעט שאין בה לקטוז או כולסטרול. וחבל לי שקבוצת טבעונים מסויימת תוקפת אותי בכל פעם שאני אומרת את זה. אז נכון, אני באופן אישי לא אקנה וגם לא אוכל משהו עם קמח לבן, או עוגה למשל, אבל זה מה שנכון עבורי. יש הרבה אנשים שאכילת בשר נפלאה עבורם, ויש הרבה שזקוקים לאוכל "לנפש" שכולל גם עוגות או חטיפים או שוקולד, וגם זה בסדר גמור אם משלבים את זה בתזונה בריאה".

לסיום: "אני מביאה את הנתונים, נותנת את האפשרויות, ושכל אחד יעשה את הבחירה של עצמו. לכל אחד דרך נכונה אחרת. ולסיום אני רוצה להגיד משפט חשוב - 'בסוף היום, לא נצטער על מה שלא אכלנו'.

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
03/07/2020
הישארו מעודכנים

צילום אילוסטרציה: Ingram Image